tirsdag 3. mai 2011

Trollestrikk

I boken “Usynlege trådar i Strikkekunsten” fant jeg er arti måte å strikke rundstrikk på. En strikker frem og tilbake på to pinner på en spesiell måte, og vips, når arbeidet er ferdig og du tar av maskene, har du strikket dobbelt.

Lagde denne lille katten av 16 masker som jeg strikket frem og tilbake med dette mønsteret, ca 6 cm.

P1010965

P1010967

Som dere kan se av bildene, ble den ikke så stor. Fikk lyst til å prøve å strikke en som er ennå mindreSmilefjes

 

Trollestrikk:

P1010970Trollestrikk strikker en ved å legge opp et antall masker som er delelig med 2. Så strikker en første maske og tar den neste masken over fra venstre til høyre pinne ut pinnen. Når en strikker tilbake, strikker en på samme måte. Du vil da se at de masken du ikke strikket på forrige pinne, er de du strikker på neste osv. Når du er ferdig med arbeidet, setter du annen hver maske over på en annen strikkepinne. Du ser da at du har strikket dobbelt. Resultatet blir som en lang lomme. Trekk tråden gjennom alle maskene, fyll i ett eller annet, og trekk til tråden. Broder på detaljer. Bind en trå og stram til for hals. Du kan også sy noen sting for å markere hender og føtter. Lykke til!

1 kommentar:

  1. Dette hørtes spennende ut, må nok prøve det en gang! Kan jo strikke en liten leke til katten. Men vet ikke hvordan det ville være å strikke en større ting med det, kom til å være redd for å gå surr .)

    SvarSlett