tirsdag 5. mars 2013

Når noen fjøler, en pakke skruer og litt lim, kan kalles et møbel.

Rart det der med møbellkjøp. Man stikker innom en møbelforretning for å kjøpe seg en kommode, en seng eller f.eks en bokhylle, og får med seg hjem en flat pakke med noen fjøler, ørten skruer i forskjellige størrelser og ymse annet tilbehør. Noe som langt i fra ligner på det møbelet en trodde en kjøpte. Skulle meldt inn Møbelbutikkene til ett eller annet vesen for feilinformasjon. Det du får i pakken din ligner slett ikke på de fine bildene i brosjyren. Verken før eller etter montering, spør du meg.DSCF0963
Tenk om du stakk innom blomsterbutikken for å kjøpe en bukett roser, og fikk utlevert en potte, jord, et par frø + et A4 ark med tvetydig bruksanvisning? Da hadde det blitt mange tomme blomstervaser rundt omkring i de norske hjem ja..
Satt akkurat og tenkte på denne utviklingen jeg. For for ørten tiår siden, den gang jeg var tilnærmet ung, da var det Ikea som hadde disse selvmonterings-møblene som kjennemerke. Nå er det kun unntaksvis du får levert det du tror du har kjøpt, på omtrent alle møbelbutikker, uansett navn, eller kjede.
Gruer meg til den dagen jeg trenger nytt kjøleskap, ny tv, eller en eller annen elektronisk duppedings, som jeg så går til innkjøpt av, for så, når jeg pakker opp pakken hjemme, finner tusen ledninger, chips, en liten loddebolt og en mengde små durter jeg ikke har peiling på hva er. Da kan det bli en stund til at prouktet kan tas i bruk ja.
Men akkurat nå skal jeg pleie en tommeltott som var så uheldig at den stilte seg i veien for en bitteliten spiker som skulle spiktes inn i en av fjølene på den greia jeg kjøpte i dag. En skuff har kommet på plass, mens 45 andre fjøler venter på å bli satt sammen, slik at de kan bli til 9 skuffer til. Og møbelet begynner nå, etter flere timers jobbing, å ligne litt på det jeg trodde jeg kjøpte..
Neste gang skal jeg legge 300 kroner ekstra på disken. For da vet jeg at det jeg betaler for, er det jeg får.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar